Våra hundar

Eva & Ersmarkens Cuba

Peter & Korabos I-Foxie

Korabos H-Texie

Tunevannets Hjippi

Tunevannets Hjippi är vårt senaste tillskott i familjen. Hon är född 2020, och är en underbar border collie från Norge som älskar livet och allt och alla! Hjippi är en nyfiken och tuff tjej som vet vad hon vill. Hon älskar att arbeta, och var en duktig spårhund redan vid 4 månaders ålder.

Hon har väldigt fina talanger i vallning, och tränas även i lydnads- och bruksmoment samt spår till att börja med. 

Sommaren 2022 startade hon på tävlingsbanorna. Vid sin första och enda start i appellklass spår blev hon uppflyttad till lägre klass. Vid sin första och enda start i Startklass lydnad blev hon också uppflyttad, och då till lydnadsklass 1.

Under vintern 2023 tävlade hon i Rallylydnad, och fick snabbt ihop till de 6 kvalificerade tävlingarna som krävs för att flytta upp ur både Nybörjarklass och Fortsättningsklass, så nu är det Avancerad klass som gäller för henne framöver. Hon kan därmed lägga titlarna RLD N och

RLD F till sitt namn. 

Sommaren 2023 har Hjippi startat en gång i Lägre klass spår. Hon är en fantastisk spårhund, och fick uppflyttning med höga poäng, så nu har hon även titeln SPH I.

Hjippi har precis som våra övriga tjejer friröntgade höftleder (A) och armbågsleder (ED ua).


Ersmarkens Cuba är vår näst yngsta tjej. En schäfer som är född i februari 2015, och har till en del samma linjer som vår Kiri. Hon är en härlig tjej som anpassade sig snabbt när hon flyttade hem till oss - en titt runt i hela huset och sen var det klart! Cuba är mattes hund, och kommer i första hand att träna och tävla i lydnad och bruks.

Cuba fick en kanonstart på tävlingsbanorna. Under de första månaderna 2017 blev hon på ett fåtal tävlingar uppflyttad till Lydnadsklass 2, Högre klass spår samt Fortsättningsklass i rallylydnad.

Cuba har godkänd exteriörbeskrivning samt friröntgade höftleder (A) och armbågsleder (ED ua).

Cuba hade ett tävlingsuppehåll under 2018, och startade sedan året med att ta en klassvinst och 1:a pris i lydnadsklass 1 i januari 2019.


Korabos I-Foxie föddes sommaren 2014, och är en halvsyster till Texie. Foxie är en glad och självständig tjej med mycket stor nyfikenhet.

Foxie tävlar i Lydnadsklass 2, och är uppflyttad till lägre klass spår.

Foxie är husses hund, vilket redan har gett henne många förmåner, som t.ex. att ligga i sängen och att delta i tillagning och smakandet av morgonens frukost!

Foxie har friröntgade höftleder (A) och armbågsleder (ED ua).Korabos H-Texie föddes sommaren 2012. Texie är av rasen Border collie. Hon är en positiv och kavat tjej, med stor nyfikenhet. Hon har en underbar energi och härlig leklust. Detta gör att Texie är härlig att träna med, både när det gäller lydnad, spår och vallning. Efter bara några få tävlingar blev hon uppflyttad till både lydnadsklass 3 och lägre klass spår. Under sin andra vinter tränande och tävlade hon i rallylydnad, och även där blev hon efter några få tävlingar snabbt uppflyttad till Avancerad klass. Texie har ett starkt eye, och är mycket duktig i fårhagen.

Texie har friröntgade höftleder (A) och armbågsleder (ED ua).

Råggrindan's Kiri (bild längre ner på sidan) föddes i Piteå våren 2004. Åtta veckor gammal flyttade Kiri in hos oss. Hon klev vant in genom dörren och rörde sig i huset som om hon alltid hade bott här. Samma världsvana sätt följde henne genom åren, och hon uppfostrade på ett underbart sätt 17 fina valpar.

Kiri lämnade oss med stor sorg och saknad den 11 maj 2017, endast 2 dagar innan hennes 13-årsdag.

Kiri blev mamma första gången i februari 2007. Hon axlade sin roll med stor mognad och omsorg, det är fantastiskt att se vilken instinkt som finns nedärvd i våra hundar. Det blev en valp i kullen, J-kullen. Han fick mycket körlek, omsorg, lek och fostran av Kiri.

Hennes andra kull, R-kullen, föddes under hösten 2007. Det var sex valpar som gav sig ut i världen med stor glädje och nyfikenhet. Ett år senare kan vi konstatera att de har blivit positiva och trygga hundar med en enorm arbetsglädje. Två av dem (Raya och River) tävlade redan vid 10 månaders ålder med första pris som resultat. Hela kullen genomförde mentalbeskrivning med mycket fina resultat och samtliga godkändes på skotten. Flera av dem är även korade med fina resultat.

Kiris tredje kull, N-kullen, föddes i november 2008. Där finns nio valpar, sex hanar och tre tikar. Även här var några hundar snabbt ute på tävlingsbanorna, Nittra och Nimbus tog vid 10 månaders ålder LP i lydnadsklass 1. Nimbus tog kort därefter även ett 1:a pris i lydnadsklass 2.

Råggrindan´s Kiri & hennes dotter Örnnästets Raya, vilar på klipporna ute vid Höga Kusten, Nordingrå.