Valpar planeras mellan

Gorms Lukas och Ersmarkens Cuba

Våren/sommaren 2018

 

e. KORAD LP1 SE BCH SPH III

Gorms Lukas

(HD grad A, ED ua)

 

Lukas är en social och mycket stabil hane, med stor kamplust och nyfikenhet. Han har stark koncentrationsförmåga, är orädd och utstrålar lugn. Han har ett bra fokus och startar snabbt, så fort det är dags för arbete.

 

Lukas är med sina 33 kg och 61 cm i mankhöjd en proportionerlig hane, och har fått resultatet Very Good vid utställning. Han har genomfört mentalbeskrivning (MH), har godkänd exteriörbeskrivning och godkänt mentaltest (MT) med 479 p.

 

Förutom sin fina mentalitet har Lukas nått stor framgång på tävlingsbanorna. Han var redan i tidig ålder väldigt följsam och lättlärd. Vid 10 månaders ålder startade han i lydnadsklass 1, och fick snabbt titeln LP1 genom sina tre tävlingar med höga poäng - 199, 195 och 194 p!

 

Lukas har ett mycket fint gripande i apporteringen, vilket även visat sig ha gått i arv till sonen Ulvehiets Cisco, som bor tillsammans med sin pappa.

Lukas har 13 cert i spår, och har kvalificerat sig till 2 st SM i spår. 2015 vann han dessutom Schäfer-SM i spår.

 

Lukas har 3 syskon där samtliga är röntgade HD A och ED ua. Han har en kull med 6 avkommor födda hos Kennel Ulvehiet i Norge, och samtliga är röntgade HD A och ED ua.

 

I Lukas stamtavla finns många kända hundar som t.ex. Polarmarkens Varro, Kurants Varga, Silverpilens Arko, Silverpilens Norpa, Sekundants Ichi Ban, Kustmarkens Kurry, och Dittegårdens Oskov.

Klicka här, för att se några filmer med Gorms Lukas.

 

 

 

 

u. RLDN SPH I

Ersmarkens Cuba

(HD grad A, ED ua)

 

Cuba är vår yngsta familjemedlem. Cuba är en mycket social och trevlig tik, med en positivt attityd till livet. Hon är en stabil hund, och fungerar bra i alla typer av miljöer.

Cuba har, precis som samtliga hennes syskon, genomfört mentalbeskrivning (MH). Hon är skottfast och älskar att arbeta. Hon har ett stort föremålsintresse och gillar att kampa.

 

Cuba är lyhörd och lättlärd. Hon är duktig och mycket uthållig i arbete, både på dressyrplanen och i skogen. Hon har ännu inte hunnit tävla så mycket, men hon är ändå uppflyttad till Lydnadsklass 1, Högre klass spår, samt Fortsättningsklass i rallylydnad.

 

Cuba är en vackert mörk och smidig tik, och har genomfört en godkänd exteriörbeskrivning.

 

I stamtavlan finns bl.a. Norpatorps Kubik, Aristos Muck, och flera kända hundar från kennlarna Polarmarkens, Silverpilens och Korabos.